Αυτονομία

Barricada

 

Πέρα από την Αμερική

Ξεκινώντας κανείς από το ισλαμοφοβικό δίκτυο στις ΗΠΑ, μπορεί να βρει την άκρη του νήματος που ενώνει το Tea Party με την ευρωπαϊκή ακροδεξιά και με το κράτος του Ισραήλ. Χαρακτηριστική στιγμή αυτής της υπερατλαντικής συμμαχίας ήταν η διαδήλωση ενάντια στο Ισλαμικό Κοινοτικό Κέντρο στη Νέα Υόρκη όπου ο Ολλανδός αρχηγός του ακροδεξιού «Κόμματος της Ελευθερίας» Γκέερτ Βίλντερς στάθηκε δίπλα στον Γκίνγκριχ, τον Σπένσερ και τους υπόλοιπους. Ο Βίλντερς είναι ίσως η πιο διαπρεπής αντιμουσουλμανική φιγούρα στην Ευρώπη, αφού μεταξύ άλλων έχει γυρίσει το μικρού μήκους φιλμ Fitna που συνέδεε το Κοράνι με την τρομοκρατία και προκάλεσε σάλο σε όλο τον κόσμο, ενώ συνηθίζει να λέει «δε μισώ τους μουσουλμάνους, μισώ το Ισλάμ». Ο Βίλντερς ισχυρίζεται ότι διαμόρφωσε τις απόψεις του για τους μουσουλμάνους ενώ δούλευε σε μία Ισραηλινή συνεργατική φάρμα τη δεκαετία του ’80. Στις αρχές Δεκέμβρη, ο Βίλντερς ταξίδεψε στο Ισραήλ, συναντήθηκε με τον υπ.εξ. Λίμπερμαν και στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε δήλωσε ότι το Ισραήλ θα έπρεπε να προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη και να στήσει ένα παλαιστινιακό κράτος στην Ιορδανία, πιστός στην άποψή του για «βίαιη μεταφορά» των Παλαιστίνιων.

Το καλύτερο παράδειγμα της σύνδεσης αυτής είναι η Πάμελα Γκέλλερ, που έχει χαρακτηριστεί «το χαϊδεμένο παιδί της ακροδεξιάς αντι-ισλαμικής πτέρυγας του Tea Party». Δε χάνει ευκαιρία να εκδώσει δηλώσεις συμπαράστασης στο English Defense League, μία σύμπραξη νεοναζί και πρώην μελών του Βρετανικού Εθνικού Κόμματος που εκφοβίζουν τους μουσουλμάνους στους δρόμους του Λονδίνου και του Μπέρμιγχαμ (και παρεμπιπτόντως ανεμίζουν ισραηλινές σημαίες στις διαδηλώσεις τους). Το E.D.L. υιοθέτησε το σύνθημα «Σταματήστε την Ισλαμοποίηση της Ευρώπης» που είχε πρωτολανσάρει ένας ασήμαντος Δανός φασίστας, ο Άντριου Γκράβερς Πέτερσεν, μετά την κρίση των 12 σκίτσων. Αυτή η Δανο-Αγγλική σύμπραξη χρησιμοποιεί συχνά το ασυνήθιστα ωμό μόττο «Ο ρατσισμός είναι η χαμηλότερη μορφή της ανθρώπινης βλακείας, αλλά η ισλαμοφοβία είναι η υψηλότερη μορφή κοινής λογικής». Ήταν θέμα χρόνου να ιδρυθεί και στις ΗΠΑ η αντίστοιχη πρωτοβουλία: «Σταματήστε την Ισλαμοποίηση της Αμερικής» από τον Σπένσερ και τη Γκέλλερ.

Οι αμερικάνοι ισλαμοφοβικοί δε μένουν όμως στα λόγια. Ο πανταχού παρών Ώμπρευ Τσέρνικ χρηματοδοτεί με δεκάδες χιλιάδες δολάρια μέσω μη κερδοσκοπικών εταιρειών όπως το Κεντρικό Ταμείο του Ισραήλ, τους οπλισμένους εποίκους της Δυτικής Όχθης. Οι οικισμοί αυτοί αντιπροσωπεύουν για την αμερικάνικη δεξιά, τα φρούρια της πρώτης γραμμής ενάντια στο Ισλάμ ή όπως το θέτει γλαφυρά η Γκέλλερ «το Ισραήλ είναι για μας οδηγός, αφού στον πόλεμο ανάμεσα στον πολιτισμένο άνθρωπο και τον άγριο, τασσόμαστε με τον πολιτισμένο». Στο blog της, που έγινε γνωστό όταν αναδημοσίευσε τα περίφημα σκίτσα του Μωάμεθ, συμβουλεύει τους Ισραηλινούς: «Μην παραδίδετε ούτε χαλίκι. Πάρτε πίσω τη Γάζα. Για κάθε ρουκέτα, ρίξτε μία MOAB (η μεγαλύτερη συμβατική βόμβα στον κόσμο). Πετάξτε έξω τους αριστεριστές αλήτες. Μην αγοράζετε τη Haaretz. Ασφαλίστε την Ιουδαία και τη Σαμάρεια».

Διαβάστε επίσης:
- Η μεγάλη ισλαμοφοβική σταυροφορία
- Tea Party

 

 

 

Barricada
Μια φωτογραφία αποτυπώνει την υπερατλαντική ισλαμοφοβική συμμαχία: Ο Γκέερτ Βίλντερς με το Σπένσερ, την Γκέλλερ και τον Άντριου Μπόστομ, συγγραφέα βιβλίων όπως «Ισλάμ: η κληρονομιά του αντισημιτισμού»

       

Αυτονομία 2021