Αφεντικά στην ξενιτιά

Σε άτακτη φυγή έχουν σπεύσει πλήθος επιχειρηματιών καθώς η εσωτερική αγορά δεν έχει πλέον τις κατάλληλες συνθήκες για επενδύσεις λόγω των αυξανόμενων εργατικών αρνήσεων που προκαλούν την αύξηση του κόστους εργασίας.

Ρεπορτάζ της ναυτεμπορικής μας ενημερώνει ότι η Vivartia άρχισε με μια μικρή επένδυση των 22 εκατ. ευρώ με βλέψεις προς Κόσσοβο, Μεγάλη Βρετανία, Σαουδική Αραβία, Αυστραλία, πιθανόν και Κίνα.

Βέβαια επειδή το άρθρο είναι γραμμένο πριν 3-4 μήνες μπορούμε να δούμε μερικές από τις υλοποιήσεις των σχεδίων που έγιναν από τον συγκεκριμένο όμιλο – γιατί τα αφεντικά δεν αστειεύονται, αμα πούνε κάτι το κάνουνε.

Ήδη έχουμε αναφέρει για το πρώτο Flocafe στην Αγγλία και τώρα έχουμε την χαρά να σας παρουσιάσουμε το πρώτο Burger House στην Αυστραλία! Σύμφωνα με το άρθρο στόχος του ομίλου είναι “να γίνει το συγκεκριμένο κατάστημα το εφαλτήριο για την ανάπτυξη της Goody’s, σε ολόκληρη την Αυστραλία, μία αγορά 20 εκατομμυρίων καταναλωτών με ιδιαίτερες γαστρονομικές απαιτήσεις”. Και σε μια αγορά 20 εκατομμυρίων υποτιμημένων εργατών θα προσθέταμε, γιατί και τα αφεντικά “ιδιαίτερες γαστρονομικές απαιτήσεις” έχουνε. (Η “αποκλειστικότητα των πληροφοριών” είναι αποτέλεσμα της οργανικής σχέσης μας με την πραγματικότητα. Και όχι μόνο.)

Τώρα για την αναφορά του αρχικού άρθρου στην εγχώρια αγορά και την επέκταση της Vivartia με 4 νέα καταστήματα Goodys, 6 Everest, 5 Flocafe και 2-3 La Pasteria (-με απ’όλα; -με απ’όλα.) πιστεύουμε ότι είναι ράδιο αρβύλα για να θολώσουν τα νερα. Με ωρομίσθιο 3 ευρώ δεν βγαίνει επιχείρηση ρε παιδιά! Τι να κάνουμε..

Ρε Κουφάλες, μικρές και μεγάλες, όχι μόνο βγαίνετε, αλλά βγαίνετε και τόσο που βγαίνετε και έξω για να βγάλετε περισσότερα. Προσοχή καθώς βγαίνετε πάντως μην μας μπει καμιά ιδέα και δούμε τα πράγματα λίγο αλλιώς.

υγ: εντάξει, στην πραγματικότητα η θέση μας δεν μας επιτρέπει να μιλάμε με τέτοια αυθάδεια.. αν μπορούσε όμως;

11295929_103974959939894_5554951153065792521_n