Καυτό καλοκαίρι στην Ιταλία

Στις 28 Ιουλίου στην Ιταλία και πιο συγκεκριμένα στην Stradella και στο Casalpusterlengo, ξεκίνησε μια σειρά κινητοποιήσεων σε αποθήκες της γνωστής franchise εταιρίας ρούχων H&M, από χαμηλόμισθους εργάτες και εργάτριες, ντόπιους και μετανάστες, η οποία κατέληξε σε μια δυνατή απεργία στις 20 Αυγούστου. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται ακόμα και τα αιτήματα είναι τα αυτονόητα. Να μην δουλεύουν 11 ώρες την ημέρα και για 6 μέρες την βδομάδα, αλλά να καθιερωθεί το 39ώρο. Να μην περιμένουν τελευταία στιγμή για την ανακοίνωση του προγράμματος, αλλά να βγαίνει μηνιαίο πρόγραμμα ώστε να μπορούν να οργανώσουν τις ζωές τους. Να μην πληρώνονται το ελάχιστο ή και μερικές φορές κάτω από αυτό, αλλά όσο χρειάζεται για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, είτε είναι full time είτε part time.

Η πρακτικές της εταιρίας για να καταστείλει τις κινητοποιήσεις, όπως απεργοσπάστες, lockouts, ακόμα και μεταφορά της δουλειάς σε άλλη τοποθεσία, αντιμετωπίστηκαν από τους απεργούς με τους καλύτερους δυνατούς τρόπους. Όπως επίσης και οι προτάσεις των μεγάλων συνδικάτων για συμβιβασμό και τα σχετικά βρήκαν την απάντησή τους: κι άλλες απεργίες.

Παρακάτω link με βίντεο από την απεργία στις 20 Αυγούστου και το κάλεσμα της οργάνωσης Si Cobas για μποϊκοταζ στα H&M και επέκταση των κινητοποιήσεων.

Hot August at H&M in Italy
Appeal to boycott H&M shops